Το Ψηφιακό Περιοδικό της Ε1 τάξης του 8ου ΔΣ ΒΟΛΟΥ

«Δύσκολοι καιροί στην τάξη», μια ταινία μικρού μήκους της Ε1 τάξης

Μια ταινία μικρού μήκους από τα παιδιά της Ε1 φτιαγμένη με κέφι, ένα αποτέλεσμα αυτοσχεδιασμών της στιγμής για να παρουσιάσουμε τις δραστηριότητες μας και την προσπάθεια μας να ομορφύνουμε την τάξη μας!
Τα παιδιά μας ξεναγούν στις δημιουργίες τους:

“Το Μουσείο της τάξης μας”, ο πίνακας με τα “Λόγια Σοφά” προσωπικοτήτων της ελληνικής ιστορίας, ο “Χρυσός Πίνακας” για τις εμπνεύσεις των παιδιών. Τα παιδιά ζωντανεύουνε την Ιστορία με  μια “ζωντανή” ιστοριογραμμή πάνω από τον πίνακα. Την “Μαθητοκρατία”, το πείραμα δημοκρατίας στην τάξη με κληρωτα και εκ περιτροπής αξιώματα στα προτυπα της αθηναϊκής Δημοκρατίας. Το Σύνταγμα της τάξης που συντάξανε τα παιδιά (με την βοήθεια της Ψυχολόγου της τάξης Κωνσταντίνα Δάμπα), η αξιοποίηση και ανακύκλωση υλικών, η δημιουργία χαρτών, το περιοδικό μας “ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ”, οι έρευνες μας στην τάξη και άλλα πολλά. Μέσα από τους «δύσκολους καιρούς στην τάξη» που ζούμε, λόγω της πανδημίας, ψάχνουμε να βρούμε διεξόδους δημιουργικότητας και διασκέδασης!

Ένα επίσης χαρακτηριστικό της ταινίας μας είναι ότι οι μαθητές/τριες χρησιμοποιουν ως εκφραστικό μέσο μόνο τη φωνή και τα χέρια τους και δεν δείχνουμε πρόσωπα για να έχουμε περισσότερη συμμετοχή, λόγω της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Αυτό ήταν κάτι που τελικά δίνει  και ένα ιδιαίτερο γνώρισμα στην ταινία μας!

.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *